Over Leslie

Over Leslie

Ik ben Leslie, ik ben mode- en textiel ontwerper. Maar ik ben vooral eigenwijs, want naast kleding brei ik ook 3d voorwerpen en hoesjes voor auto’s.
Ik ben afgestudeerd als mode-ontwerper aan de KABK in Den Haag. Op het moment ben ik vooral bezig met breien en het overdragen van breikennis. Ooit, langlang geleden, ben ik begonnen aan de studie Maritieme Techniek aan de TUDelft. De technische insteek kan je terug vinden in mijn ontwerpen. Ik probeer ontwerpen zo elegant en eenvoudig uit te voeren. Dat betekent ook dat mijn patronen niet de meest eenvoudige zijn, maar wel leuk om te breien. Zowel Lumberjack als Stereoecho zitten heel vernuftig in elkaar. Het Stereoecho patroon is gepubliceerd in de Knitty.com.

Daarnaast ben ik ook bezig met mode, tenminste mijn benadering tot mode. Nieuwe ambacht en slow-fashion zijn voor mij belangrijk. Zo draag ik zelf vooral (zelfgemaakte) maatkleding. Dit is kleding die ik draag met liefde en tot de draad verslijt. Ik wil deze liefde voor kleding graag overdragen aan de wereld. Want met een goede basis heb je niet veel kleding nodig. Dat is beter voor het milieu, maar schept ook ruimte voor hele mooie (vaak ook duurdere) kleding.

CV en werkervaring