Beeldspoor

De transitie van het spoor is een doorlopend proces. Met Beeldspoor hebben we een heel bijzonder moment vastgelegd in de foto’s. Er is precies genoeg oud en nieuw te zien. De foto’s zijn van een heel tijdelijke situatie. Over dit beeld wordt nu verder gewerkt, net zoals er in de spoorzone verder wordt gewerkt naar een nieuwe situatie.
Als we alleen de foto’s zouden hebben gemaakt en het daar bij zouden hebben gelaten, dan zou het niet gaan over de toekomst, maar over de tijdelijkheid, dat ene moment tussen wat was en wat gaat komen.
Het doorborduren van de foto’s, de transitie van de vlakke zwart/wit beelden naar gekleurde, opgelichte doeken, geeft de nieuwe, veranderende visie op het spoor weer. De geprinte zwart/witte doeken bieden een basis, net zoals een bouwplan. De textiele bewerkingen erover zijn de uitvoering van het project, de invulling van de individuen op het beeld. Door de gekozen technieken kan je het oneindige er in door gaan. Grote stukken worden geborduurd, of gekantklost. Hoe langer je bezig bent met het borduren, hoe meer details er naar voren komen. Inzoomen en uitvergroten.

 

Beeldspoor tijdens de Museumnacht 2015
Beeldspoor in het Station van Delft tijdens de Museumnacht in Delft, november 2015.
beeldspoor_provinciehuis
Beeldspoor in het Provinciehuis, maart 2016.

Beeldspoor is een samenwerking tussen Atelier Delftse Vrouwen, Leslie Eisinger en Remy Veldhoven

02c 02b 02a